Meditatie: de Lichtzuil


Laat de stoel of bank terwijl je met je voeten plat op de grond zit, je ondersteunen.
Besef bewust waar je bent en waar je lichaam zich bevindt
Wrijf nu je handen samen en begin energie te putten uit het hart van de aarde.
Put die uit het hart zelf van de planeet, zo door je voetzolen heen, en laat de energie omhoogstijgen...
via je enkels, je kuiten, je knieën maken zich ruim om de aarde-energie door te laten, zo naar je bovenbenen, laat maar stromen in je bekken, door je buik en als de energie aankomt in je borstkas, voel maar hoe het ook je hart verwarmt...
En de aarde-energie stijgt door... in je nek, door je hoofd tot in je schedel.
Laat de energie tegen de binnenkant van je schedel drukken.

Terwijl je nog steeds je handen wrijft, merk je misschien dat de energie ook door je armen in je handen is gestroomd.
Dan zullen je handen intussen warm zijn of ze tintelen... misschien voel je je handchakra's ook...
Gebruik je handen om het energieveld rondom je lichaam te zuiveren.
Beweeg je handen van boven naar beneden, misschien een beetje wapperende vingers, en ga zo door het energieveld heen om alle vibraties in je of om je heen die niet bij jou horen, om die van je af te borstelen.
Zend die vibraties de aarde in, waar ze opgenomen en afgebroken kunnen worden.
Als je je aura zo gereinigd hebt, leg dan je handen met de handpalmen naar boven.

En word jezelf nu bewust van de oneindig krachtige en liefdevolle bron van Licht die altijd aanwezig is en een kleine halve meter boven je hoofd zweeft
En naarmate je je bewuster wordt van het Licht, wordt dat sterker geactiveerd en dan ‘regent’ het aan alle kanten over en langs je heen.
Het Licht zuivert alles op en rond jou dat je vermogen om je eigen goedheid te ervaren in de weg staat.

Terwijl het Licht zich van hoofd tot voeten langs je beweegt, bundelt het zich onder je voeten samen waar het gaat opzwellen.
Het begint als het ware een platform van licht te vormen dat jou heel teder overeind houdt.
Het bindt je voeten niet vast, maar houdt ze vast en steunt ze.
En dan begint het Licht je energieveld te vullen – een eivormige ruimte om je hele lichaam heen, een kleine halve meter in alle richtingen.
Het Licht begint die ruimte te vullen … vanaf je enkels … via je knieën … je heupen … tot aan je schouders en tot boven je hoofd, zodat je nu dus in een Lichtzuil bent gehuld.

Laat het Licht nu zijn werk in je doen.
Om te beginnen trekt het Licht door zijn natuurlijke magnetische eigenschap alles van jou weg dat je niet ondersteunt: alle fysieke pijn, spanning of wanhoop, alle emotionele turbulentie, zorgen of chaos, en alle gedachten die je angst aanjagen of je van streek maken.
Het Licht kan dat alles van je wegnemen.
En het neemt alleen maar weg wat jij op dit moment kunt missen. Het trekt alles weg wat je beleving van de altijd aanwezige innerlijke vrede verhindert.
Jij hoeft het Licht niet te vertellen wat het moet doen.
Het Licht is een oneindige intelligentie die precies weet wat jij op dit moment nodig hebt.
Laat het Licht dus gewoon zijn werk doen...

En terwijl het Licht, door zijn magnetische aard, dingen uit je energieveld trekt, straalt het dankzij zijn stralingsnatuur ook in je.
En als het Licht vanuit elke denkbare hoek in je schijnt – van voren, van achteren, van boven en van onderen – en zo door de grens van je huid heen dringt, wordt het Licht precies wat jij nodig hebt.
Dus als je moed nodig hebt, wordt het Licht dat. Of misschien heb je troost nodig. Dan wordt het Licht troost. Als je behoefte hebt aan acceptatie, dan wordt het Licht dat voor jou.
Open jezelf maar om waar te nemen hoe het Licht wordt wat je nodig hebt en hoe het je dat – wat het ook op dat moment is – biedt.
Laat dit even rustig gebeuren... Nu zul je waarschijnlijk in een redelijk evenwichtige gemoedstoestand zijn, klaar om verder te gaan.