Akasha Kronieken

We kunnen de Akasha Kronieken zien als de supercomputer van het universum, een centrale opslag voor alle informatie van ieder individu dat ooit geleefd heeft in de hele kosmos. Naast het opslaan van de gebeurtenissen van je leven, slaat het ook iedere handeling, daad, ieder woord, gevoel, iedere emotie, intentie en beweegreden op. Zogezegd bevatten de Kronieken de gehele geschiedenis van iedere ziel sinds het begin der tijden.

Tot voor een eeuw geleden was het nauwelijks mogelijk om toegang te krijgen tot die kronieken. Dat was slechts voorbehouden aan een paar ingewijden zoals Edgar Cayce. Nu de spirituele ontwikkeling van de mensheid in een stroomversnelling is gekomen lijken de kronieken toegankelijker te worden. Het wordt ook voor gewone mensen mogelijk om toegang te verkrijgen, mits de informatie wordt gebruikt om persoonlijke groei te bereiken. Vanuit de kronieken kan ook heling worden gegeven.
Verschillende kronieklezers krijgen verschillende soorten informatie uit de kronieken, afhankelijk van hun talenten. De een zal vooral informatie krijgen over vorige levens, de ander krijgt misschien makkelijker informatie over praktische uitdagingen in dit leven.

De kronieken zullen nooit informatie vrijgeven die de groei van de persoon belemmert of schadelijk is voor personen in diens omgeving. Soms komt er geen informatie maar wordt er alleen heling gegeven.

Verder is er alle respect voor de vrije wil en eigen keuze van de vrager. Ook als er niets wordt gedaan met de informatie uit de kronieken, blijven de kronieken altijd beschikbaar.

Ik gebruik Het Pathway Prayer van Linda Howe om de Akasha kronieken te openen. Dit boek is een fijne manier om jezelf te leren de kronieken te lezen. Hieronder vind je belangrijke onderdelen van haar methode: een meditatie om jezelf te verbinden met het licht, het gebed waarmee je de kronieken opent voor jezelf of voor een ander en het sluitingsgebed.

Lichtzuilmeditatie
Openingsgebed
Sluitingsgebed

De gidsen en het medium

Bij een Akasha reading ga ik niet zelf de kronieken in maar ik verzoek de gidsen van de vrager om informatie te halen. De gidsen kennen de achtergrond van de vraag en kunnen er voor waken dat de informatie daadwerkelijk heilzaam is. Soms kunnen de gidsen ook ongevraagd extra informatie geven. Ik toets altijd of de vrager dat inderdaad wil horen voordat ik de gidsen aanhoor. De privacy en eigen wil van de vrager staat bij mij bovenaan.

De gidsen spreken de taal van de vrager: als die een beelddenker is zal ik voornamelijk beelden krijgen, bij een typisch gevoelsmens krijg ik sterke gevoelens door. Soms is het moeilijk om een goede vertaling te krijgen en dan moeten de vrager en ik samen onderzoeken wat bedoeld wordt.

Hoe ik zelf readings doe

Als ik voor een ander de kronieken ga openen vraag ik vantevoren diens expliciete toestemming.
Ik maak mijn hoofd leeg door middel van de lichtzuilmeditatie die ik hierboven heb genoemd.
Op het afgesproken tijdstip neem ik contact op met de vrager. Ik vertel in het kort wat de Akasha kronieken inhouden en wat de vrager kan verwachten. Ik raad aan om het gesprek op te nemen of aantekeningen te maken.
Daarna lees ik het openingsgebed, een gedeelte hardop en een gedeelte in mezelf. Na de tekst 'De kronieken zijn nu geopend' kunnen vragen worden gesteld.

Op een gegeven moment voel ik dat het klaar is. Dat is meestal na 45 tot 60 minuten. De vrager voelt dat meestal ook. Dan sluit ik de kronieken met het sluitingsgebed.

Ik rond het gesprek dan zo snel mogelijk af om mezelf en de vrager de gelegenheid te geven te aarden.

Wat er kan gebeuren tijdens een reading

Iedere reading is natuurlijk uniek maar door de honderden die ik gedaan heb, heb ik een zekere tendens opgemerkt. De wijze waarop de begeleiders zich kenbaar maken is bijvoorbeeld enorm belangrijk. Ik heb meegemaakt dat ze uitriepen 'Daar is ze dan eindelijk!' Het zal je niet verbazen dat de bewuste persoon daarna een heel goed contact kreeg met haar gidsen.
Vaak merk ik dat de begeleiders terughoudend zijn. Eerst moet de vrager dan echt openstaan voor de reading.

Slechts 1 keer heb ik meegemaakt dat ik het Licht niet kon oproepen aan het begin van het openingsgebed. De begeleiders wilden graag dat ik doorging, hoewel het altijd riskant is om readings te doen als er geen bescherming is tegen slechte energie├źn. Niet in het Licht kunnen staan bleek het belangrijkste thema te zijn voor de vrager. Aan het eind van de sessie lukte het haar om zelf ook het Licht op te kunnen roepen.

Soms kunnen er zaken geheeld worden in de jeugd en zelfs in vorige levens. Dit helen gaat altijd in de bescherming van krachtige lichtzuilen die ervoor zorgen dat alleen heilzame energie toegang krijgt.

Na de reading

Elke reading houdt meteen ook heling in doordat er dingen worden losgemaakt en inzicht wordt gegeven. Het is dan ook belangrijk om na de reading rust te nemen en veel water te drinken. Vaak werkt een reading ook in dromen door.

be