Akasha Kronieken

We kunnen de Akasha Kronieken zien als de supercomputer van het universum, een centrale opslag voor alle informatie van ieder individu dat ooit geleefd heeft in de hele kosmos. Naast het opslaan van de gebeurtenissen van je leven, slaat het ook iedere handeling, daad, ieder woord, gevoel, iedere emotie, intentie en beweegreden op. Zogezegd bevatten de Kronieken de gehele geschiedenis van iedere ziel sinds het begin der tijden.

Tot voor een eeuw geleden was het nauwelijks mogelijk om toegang te krijgen tot die kronieken. Dat was slechts voorbehouden aan een paar ingewijden zoals Edgar Cayce. Nu de spirituele ontwikkeling van de mensheid in een stroomversnelling is gekomen lijken de kronieken toegankelijker te worden. Het wordt ook voor gewone mensen mogelijk om toegang te verkrijgen, mits de informatie wordt gebruikt om persoonlijke groei te bereiken.

Elke ziel kiest bij iedere incarnatie uitdagingen waardoor hij specifieke ervaringen zal opdoen en verder kan groeien. De kronieken zullen dan ook nooit informatie vrijgeven die de groei van de persoon belemmert of schadelijk is voor personen in diens omgeving.

Verder is er alle respect voor de vrije wil en eigen keuze van de vrager. Ook als er niets wordt gedaan met de informatie uit de kronieken, blijven de kronieken altijd beschikbaar.

Ik gebruik Het Pathway Prayer van Linda Howe om de Akasha kronieken te openen. Dit boek is een fijne manier om jezelf te leren de kronieken te lezen. Hieronder vind je belangrijke onderdelen van haar methode: een meditatie om jezelf te verbinden met het licht, het gebed waarmee je de kronieken opent voor jezelf of voor een ander en het sluitingsgebed.

Meditatie Lichtzuil
Openingsgebed
Sluitingsgebed

Hoe ik zelf readings doe

Als ik voor een ander de kronieken ga openen vraag ik vantevoren diens toestemming en de volledige naam, zoals in haar of zijn paspoort staat. Ik raad hem of haar aan om het gesprek op te nemen of aantekeningen te gaan maken.

Voor elke reading is het van groot belang dat je zo min mogelijk van jezelf erin legt. Je hoofd moet zo leeg mogelijk zijn en dat doe ik door middel van de lichtzuilmeditatie. Als ik dat zo heb afgesproken, bel ik de vrager op. Ik vertel in het kort wat de Akasha kronieken inhouden en wat de vrager van deze reading kan verwachten. Daarns lees ik het openingsgebed op, een gedeelte hardop en een gedeelte in mezelf. Na de tekst 'De kronieken zijn nu geopend' kunnen vragen worden gesteld.

Op een gegeven moment voel ik dat het klaar is. De vrager voelt dat meestal ook. Dan sluit ik de kronieken met het sluitingsgebed.

Ik rond het gesprek dan zo snel mogelijk af om mezelf en de vrager de gelegenheid te geven te aarden.

be