Regenboog

Schonen van je chakra's

Probeer een regenboog te zijn in iemands wolk.
Maya Angelou

Voordat je aan deze meditatie begint is het raadzaam goed te ontspannen, bij­voorbeeld met een bodyscan. Neem de tijd en zorg dat je niet gestoord kan worden.

Stel je voor dat je buiten staat, in de natuur. Het lentezonnetje schijnt vriendelijk, je ruikt versgemaaid gras en om je heen is alles helder groen. Er komt een verfrissend regenbuitje terwijl de zon blijft schijnen zodat er een prachtige regenboog ontstaat. De kleuren van de regenboog schijnen helder en je wordt helemaal blij als je er naar kijkt.

Je voelt de regen zachtjes op je kruinchakra terechtkomen. Je kruinchakra is violet van kleur en jouw poort naar het universum. Naarmate dit chakra schoner wordt gespoeld door de regen wordt het makkelijker voor je om je een te voelen met alles wat leeft.
Dan voel je hoe de regen ook je voorhoofd reinigt, waar je derde-oogchakra zit, dat donkerblauw is. Het reinigende water maakt je hoofd lekker koel en het is alsof je visie helderder wordt. Je kunt meer op je intuitie vertrouwen met een gereinigd derde oog.
De regen reinigt ook je lichtblauwe keelchakra waardoor het makkelijker voor je wordt om te communiceren en je creativiteit te laten stromen.
En als het regenwater over je hartchakra stroomt kan je hart zich nog meer openen. Het wordt nog helderder groen. Voel je hoe dankbaar je hart is voor deze reiniging?
Verder stroomt de regen, om nu je zonnevlechtchakra te reinigen. Dit chakra bevindt zich tussen je maag en navel en is geel als de zon. Je wilskracht komt hier vandaan. Merk op hoe schoon dit chakra wordt door de regen en hoe je zelfvertrouwen daardoor groeit.
En dan wordt je oranje heiligbeenchakra schoongewassen. Dit chakra zit een paar centimeter onder je navel. Het stuurt je emoties en je vermogen om te genieten. Geniet maar van het gevoel dat dit chakra steeds helderder oranje en krachtiger wordt.
Onderaan je stuitje bevindt zich een rood chakra: het basischakra. Al het regenwater stroomt rechtstreeks langs dit chakra naar de aarde. Je voelt je steeds steviger en fijner in je lichaam naarmate dit chakra geschoond wordt.

Als je chakra's maximaal gereinigd zijn stopt de regen. Terwijl de laatste druppels langs je chakra's in de aarde stromen verdwijnt langzaam de regenboog en kom je steeds meer terug in het hier-en-nu. Maak notities van de bijzonderheden die je tegenkwam tijdens het schonen van je chakra's en gebruik die aantekeningen als je gaat werken met je chakra's.