Druppels

Douche meditatie

Schenk een fris glas water in en drink dat langzaam leeg. Wees je bewust van het koele water in je mond en de smaak ervan. Laat het even ronddraaien alsof het een goede wijn is en stel je voor dat het daarbij je hele mond reinigt. Voel hoe het door je slokdarm in je maag zakt als je het doorslikt. Stel je voor dat onderweg naar je maag ook alles wordt gereinigd wat door het water wordt aangeraakt. En in je buik aangekomen wordt het frisse water in je bloed opgenomen waarvandaan al je organen gereinigd worden.

Nadat je eventueel nog naar het toilet bent geweest, ga je jezelf van buiten reinigen. Zorg voor schone handdoeken en voedende, lekker ruikende douchecreme. Misschien dat je na het douchen een bodylotion wilt insmeren.

Stap onder de douche, geef het water een aangename temperatuur en voel hoe het over je heen stroomt. Stel je voor hoe alle spanning en negativiteit in het doucheputje verdwijnen. Zeep je dan helemaal in. Doe dit bewust, voel hoe de verschillende delen van je lichaam aanvoelen. Registreer of het prettig voelt om hard of zacht de zeep in te masseren. En stel je voor dat de zeep de laatste stukjes overtollige spanning uit je lichaam trekt. Spoel goed af en sta alle spanning en zorgen toe om weg te stromen met het water.

Maak vervolgens het water met kleine stapjes steeds warmer. Registreer hoe je reageert op de steeds hoger wordende temperatuur. Kan je voelen wanneer je lichaam geen extra warmte meer kan verdragen? Hoe en waar voel je dat? En hoe wil jij daarmee omgaan?

Als de temperatuur eigenlijk te warm is, blijf je ca. 5 minuten staan. Daarna draai je in een keer het water koud. Blijf hier ca. 30 seconden onder staan. Zet dan de douche uit.

Droog je goed af en smeer eventueel de bodylotion in.