Tarotkaarten

Intuïtie spel

Dit spel kan je met zijn tweeën doen, maar een (iets) grotere groep is nog leuker. Zorg dat je allemaal ontspannen bent, door bijvoorbeeld eerst gezamenlijk een bodyscan te doen. Het kan zeker helpen om vooraf te mediteren op je rechterhersenhelft.

Neem een deck tarot- of inzichtskaarten. Hoe meer symboliek er in het deck is, hoe beter. Maar het gewone Rider Waite tarotdeck voldoet ook al uitstekend.

De eerste persoon bedenkt een vraag waar zij graag meer over wil weten. Het moet een open vraag zijn - dus geen ja-nee en het moet een vraag zijn waar zij zelf invloed op heeft. Dus niet: wat gaat het weer morgen worden, maar: wat kan ik morgen doen als het gaat regenen.

Zij schrijft de vraag op zonder dat de anderen het zien. Dan trekt ze een willekeurige kaart en geeft die ongezien door aan de volgende persoon. Deze bekijkt de kaart en noemt het eerste wat haar opvalt. Bijvoorbeeld: 'ik zie een zwart paard'. Daarna zegt zij "en dat kan betekenen..." en weer het eerste dat in haar opkomt. Doe maar lekker gek met de betekenis noemen. Je weet de vraag niet en er is geen enkele manier waarop je kan weten of je het goed doet. De bedoeling van dit spel is ook niet om de 'juiste' dingen te zeggen, maar eerder 'spontane' dingen. Dingen die zomaar in je opkomen en die je eruit flapt. Je hoeft slechts 1 ding te noemen: laat ook nog iets over voor de volgende in de kring.

De vraagsteller maakt een korte notitie maar reageert niet. Zij blijft totaal neutraal.

De kaart gaat naar de volgende persoon. Die benoemt iets anders dat opvalt en zegt dan ook wat het zou kunnen betekenen. Ook hier is het belangrijk dat er geen juiste of verkeerde betekenis is. Als je geen ingeving krijgt, dan doe je net alsof je een ingeving hebt gehad en verzin je iets. De vraagsteller noteert weer.

Ga zo de kring rond tot uiteindelijk de kaart weer terug is bij de vraagsteller. Die vertelt eerst welke inzichten de opmerkingen van de spelers haar hebben gegeven. Pas als dat klaar is mag ze de kaart omdraaien en bekijken.

De volgende speler bedenkt een vraag, trekt een kaart en laat die de kring rondgaan. Zo komen alle spelers aan de beurt om een vraag te stellen. Neem aan het eind van het spel de tijd om inzichten te delen.